Transport gratuit peste 395 lei, exceptie colete peste 30 kg

Tot ce trebuie sa stii despre manganul din apa

Mangan-in-apa-pahar-sticla

Tot ce trebuie sa stii despre manganul din apa

 

Acest articol are scopul de a ajuta persoanele cu nivel ridicat de mangan în apa și totodată înteleg riscurile de sănătate la care se expun.
Manganul este un mineral care apare natural în roci, sol, apă din sol, apă de suprafață și mâncare, fiind o parte normală a dietei umane. În concentrații mai mari de 0.05 miligrame pe litru (mg/L) (50μg/l), manganul poate cauza culoare, miros sau gust apei. Pănă la concentrații de aproximativ 6x mai mari nu ar trebui să existe efecte asupra sănătății.
Conform Legii 458/2002 (just.ro), manganul regăsit în apă nu trebuie să depășească 50μg/l. Se recomandă în special tratarea apei din puț forat, unde concentrația de mangan poate fi mai mare.

 

Este manganul o îngrijorare deosebită pentru copii?

Mangan-in-apa-pahar-sticla

 

Da, și în special pentru nou-născuți. În general, mâncarea pentru nou-născuți conține mangan, și dacă este preparată cu apă care de asemenea conține mangan, nou-născutul poate primi o cantitate crescută decât restul familiei. Deoarece efectele manganului asupra sistemului nervos în curs de dezvoltare nu au fost studiate în mod adecvat, este important ca femeile însarcinate și nou-născuții să consume o apă cu o concentrație a manganului de sub 0.5 mg/L.

 

Cum știu dacă am mangan în apă?

Este posibil să suspectezi mangan în apă dacă aceasta este colorată (maroniu-roșu), dacă apar pete pe corpuri sanitare (precum baterii, chiuvete) sau are un gust/miros mai puțin plăcut. Dacă acesta este cazul, vă recomandăm testarea apei într-un laborator de specialitate.

 

Cum altfel pot fi expus la mangan?

Expunerea la mangan poate apărea din aer, mâncare și apă. Manganul este un oligoelement comun găsit în alimente (spre exemplu, nuci, fasole, cereale, ceaiuri). Manganul este, de asemenea, regăsit în unele suplimente alimentare. De obicei, cantitatea necesară de mangan este obținută doar prin dietă. Igiena personală cu apa care conține mangan nu crește expunerea deoarece manganul este slab absorbit de către piele.

 

Cum pot reduce expunerea familiei mele la mangan?

Dacă apa are o concentrație de mangan mai mare de 0.5 mg/L este indicată instalarea unui sistem de filtrare a apei sau cumpărarea apei îmbuteliată, și folosirea ei la toate preparatele alimentare, în special la cele pentru nou-născuți. Concentrația manganului și starea sa fizică în apă va ajuta la determinarea celui mai bun tratament.

 

Analize cu nivel ridicat de fier si mangan. Inainte si dupa instalarea sistemelor de tratare.

analize-inainte analize-dupa

 

Pentru mai multe informații legate de opțiuni de tratare a apei ne puteți contacta la numărul +40721753245.

Garanția calității
Ai nevoie de ajutor?
Livrare Gratuită peste 395 Ron
Retur gratuit în 14 zile
Oferim consultanță
Ne gasiti pe SEAP