Transport gratuit peste 395 lei, exceptie colete peste 30 kg

Fierul in Apa Potabila

Fierul in apa potabila

Fierul prezent în cantități excesive, dăunează pielii și părului, și reduce durata de viată ale electrocasnicelor.

Fierul poate fi o substanță chimică problematică în sursele de apă. Reprezentând cel puțin 5% din scoarța terestră, fierul este unul dintre cele mai abundente resurse ale pământului. Pe măsură ce apa de ploaie se infiltrează în sol și în formațiuni geologice, fierul se dizolvă, cauzând infiltrarea în acvifere care servesc drept pânza freatică pentru fântâni sau puțuri forate. Deși prezent în apa potabilă, fierul se găsește rar în concentrații mai mari de 10 mg/L sau 10 ppm. Totuși, o concentrație de doar 0.3 mg/l pot cauza apa să aibă o culoare maro-roșiatică.

Fierul poate prezenta îngrijorări dacă bacterii dăunătoare au intrat în fântână sau puț forat. Unele bacterii dăunătoare necesită fier pentru a crește.

 

Fierul este prezent în apă, în general, sub două forme, fierul organic fiind mai rar întâlnit.

Fierul feros
Fierul feros din apă este un fier solubil care nu se manifestă până când este expus la condiții atmosferice. După expunere, devine feric și lasă pete. Deși nu este vizibil imediat, are proprietăți de colorare și afectează gustul apei. De obicei, fântânile adânci cu expunere mai mică la lumina soarelui au un conținut mai ridicat de fier feros.

Fierul feric
Efectele fierului ridicat în apă nu sunt severe, dar vă pot costa bani și timp. Totuși, un lucru bun este că fierul feric este insolubil. Fierul feric apare în mod natural în apă atunci când se oxidează. Dacă apa devine roșiatică sau portocalie, este un indiciu al conținutului ridicat de fier feric. Deoarece este o particulă reală, poate înfunda țevi, capede de duș, etc.

Fierul organic
Fierul organic este o combinație de vegetație descompusă și fier. Aceste materii organice sunt cauza culorii roșiatice a apei. Anumite bacterii se hrănesc cu fier. Ele oxidează fierul din feros în feric și îl depozitează într-o masă gelatinoasă cu care se înconjoară.

 

Cum aflu dacă am fier în apă?

Gust

  • Fierul poate oferi apei un gust metalic, afectând gustul alimentelor și băuturilor.

Culoare

  • Fierul în apă poate cauza pete galbene, roșii sau maronii pe vase, rufe sau corpuri sanitare.

Înfundă

  • Fierul poate înfunda fântâni, pompe, sisteme de irigații, mașini de spălat vase, etc.

 

Cum să elimini fierul din apă?

Un tratament eficient al apei depinde de forma(ele) fierului, chimia apei, și tipul de fântână sau sistem de alimentare cu apă. Pentru soluții personalizate nevoilor dumneavoastră, contactați-ne la numărul de telefon.

Conform legii 458/2002, valoarea maximă admisă în apă este de 200μg/l (0.2mg/l).

 

Analize cu nivel ridicat de fier si mangan. Inainte si dupa instalarea sistemelor noastre de tratare.

analize-inainte 

analize-dupa

Garanția calității
Ai nevoie de ajutor?
Livrare Gratuită peste 395 Ron
Retur gratuit în 14 zile
Oferim consultanță
Ne gasiti pe SEAP