Transport gratuit peste 395 lei, exceptie colete peste 30 kg
Tratamentul apei potabile direct la sursa este o realitate in plina expansiune, existenta in multe tari, independent de conditiile retelei de distributie hidrologica, in buna conditie sau insuficienta pentru a garanta un standard de calitate comparativ cu cel al apei imbuteliate.
De fapt principala sarcina a statiilor de rafinare a apei potabile e aceea de a garanta cu certitudine calitatea apei din punctul de plecare si in acelasi timp de a imbunatati calitatea apei destinata consumului uman; de la calitatea juridica garantata de reteaua de distributie la o calitate reala garantata de instalatiile de tratare a apei. Multe statii de pompare au apa foarte buna, dar in ciuda acesteia cele mai multe persoane prefera, pentru consum propriu, sa foloseasca apa imbuteliata.
Presiunea mass-mediei in favoarea consumului de apa imbuteliata precum si o retea de distributie slaba, toate acestea il indeamna pe cetatean la consumul de apa la sticla. In conditiile in care reteaua de distributie nu se ridica la nivelul unei bune furnizari a apei, atunci orientarea catre apa imbuteliata este mai insemnata. Tehnicile de tratare a apei direct de la sursa permit obtinerea unui produs de calitate optima (apa) avand beneficii considerabile.
Termenul corect, cerut de Ministerul Sanatatii, se refera la tratarea apei potabile la punctul de folosire, tocmai pentru a nu se crea confuzii sau false asteptari referitoare la beneficiile miraculoase ale acestor statii. Apa distribuita de retelele hidrologice variaza de la o zona la alta, in functie de provenienta si de tipul de tratament suportat, in acelasi timp acestea avand o administrare comuna cu aceeasi retea de distributie, cu cea publica cat si cu cea de bloc .
Procesul de rafinare nu e de un singur tip si depinde de tipul de apa, de necesitati si de nevoile personale ale oamenilor. Unele persoane sunt obisnuite sa bea apa plata, la fel cum alte persoane au nevoie de apa minerala si tot asa. Prin urmare, exista diverse tipuri de tratament care exploateaza principii diferite. Aceste sisteme de filtrare isi pot sustine actionarea lor pe principii fizice, chimice sau simple procese mecanice, sau prin combinarea tuturor acestor principii. In continuare vom descrie imaginea generala a ceea ce azi piata pune la dispozitie, facand referire la solutiile aflate in stadiu de laborator si test.
Tema tratamentului apei potabile nu se rezuma doar la simpla descriere a tipurilor de tratare si a eficacitatii lor, este esentiala rezolvarea problemei referitoare la instalarea corecta si la mentenantacorespunzatoare. Nu exista pana in prezent sisteme universale si care sa dureze la infinit, cel putin pana in prezent stiinta moderna nu a gasit inca solutii la acest nivel.
O instalatie care nu dispune de un procedeu de mentenanta e periculoasa, iar pe termen lung poate contribui la inrautatirea calitatii apei. Problema urmatoare, cea a masurii parametrilor de control, e o parte integranta a sistemului de filtrare. In final adoptam problema privind tutela consumatorului/utilizatorului cu indicatiile referitoare la modul de gestionare a propriei instalatii, sfaturi referitoare la achizitie, si conditiile necesare unei bune protejari impotriva factorilor daunatori sanatatii sau pentru portofoliu (administrare si recomandari).
Sarcina WTS este de a aduce la cunostinta publicului larg importanta scopurilor sale de a imbunatati calitatea vietii. WTS furnizeaza o serie de servicii dedicate acestui domeniu.