Transport gratuit peste 395 lei

Aspecte legate de intretinerea filtrelor de apa

Diversele sisteme de filtrare sunt proiectate pentru a produce o anume cantitate de apa intr-o perioada de timp determinata. Odata depasite aceste limite este important a se interveni pentru inlocuirea partilor uzate si pentru igienizarea instalatiei. Cel mai mare risc este cel in legatura cu dezvoltarea bacteriilor. Una din indatoririle principale ale sistemelor de tratare a apei din retea este aceea de a indeparta continutul de clor, introdus de catre administratorul apeductului, pentru a mentie apa pura bacteriologic. Absenta produselor de dezinfectare favorizeaza proliferarea bacteriana. Experienta din domeniu a demonstrat ca pentru aparatele proiectate pentru respectarea si folosite frecventa a acestor exigente, actiunea de curatire a apei este suficienta pentru a preintimpina proliferarea bacteriana. Dupa perioade de pauza indelungata este necesar a se interveni cu o curatire a instalatiei si o inlocuire a partilor celor mai expuse. Pentru operatiunile de salubrizare a instalatiilor se folosesc in general solutii de hipoclorid de sodiu, acid peracetic sau de peroxid de hidrogen, in comert existand si produse special destinate. Nu exista multe produse astfel create pentru a facilita utilizarea lor de catre client intr-o obisnuita operatiune de mentenanta.

De aceea este necesara interventia unui specialist, chiar daca asta presupune un cost suplimentar. WTS pune la dispozitia clientilor o retea de specialisti tehnici bine pregatiti in domeniu tratarii apei potabile. Inlocuirea partilor componente urmeaza un criteriu bazat pe trei parametri principali: calitatea apei, cantitatea apei tratate si timpul dispus.Primul parametru este si cel mai dificil de gestionat deoarece este dificila masurarea calitatii apei inainte si in timpul functionarii. Folosind apa deja potabila instalatiile sunt proiectate pentru un cumul extins de apa. Apometrul indica cand trebuiesc inlocuite partile uzate, in timp ce durata de functionare este dependenta de specificatiile producatorului. Lampile cu raze Uv, desi continua sa emita lumina violet, dupa o anumita perioada (specifica) se reduce drastic emisia de raze Uv necesare efectului de oxidare a mercurului.Firmele care au vandut instalatii trebuie sa asigure clientilor o continuitate a furnizarii partilor de consum. WTS este in masura sa furnizeze materiale de consum pentru o mare parte din sistemele existente. In continuare sunt prezentate cateva documente pentru obisnuita intretinere a diferitelor tipuri de instalatii.

Date tehnice despre osmoza inversa

Instalatiile pe baza de osmoza inversa din domeniul tratarii apei potabile se impart in: pe baza de cumul si pe baza de productie directa.
Vom oferi o serie de indicatii generale pentru ambele cazuri pentru a se vedea particularitatile constructive specifice fiecarui tip de instalatie. Atat sistemul pe baza de cumul cat si cel de productie directa detin parti componente care trebuiesc inlocuite mai frecvent decat altele.

Prefiltrele pentru sedimente si carbunii activi trebuiesc inlocuite odata ce acestea si-au atins si depasit capacitatea de filtrare (bazandu-ne pe contoare de apa) si nu mai tarziu de 12 luni de la ultima revizie. Dupa inlocuirea lor recomandam o spalare pe baza de dezinfectant (evitand substantele pe baza de clor).
Pe langa actiunea chimica a produsului, este indicata si una mecanica pentru a indeparta prezenta biofilm-ului din zonele ‘moarte’. Instalatiile pe baza de cumul sunt in general dotate cu o lampa cu UV. Becul lampii Uv trebuie inlocuit anual chiar daca continua sa emita raze UV. (razele UV sunt invizibile, iar lampile pierd capacitatea de a emite razele necesare oxidarii depunerii de mercur).

Membrana de osmoza  trebuie inlocuita in general o data la trei ani sau chiar mai des (in functie de calitatea si duritatea apei din retea). La fiecare revizie obisnuita este indicat a se face un tratament anticalcar (acid citric sau acetic). Instalatiile cu productie directa sunt mai solicitate, pompa trebuie sa fie protejate de formarile de calcar.

Date tehnice filtrari multiple

Instalatiile de filtrare multipla sunt doar cateva si sunt construite cu componente dintre cele mai diverse.

Cele mai complete presupun trei stadii: o filtrare a particolelor (sedimente), o filtrare pe baza de carbuni activi si un sistem bactericid cu lampa cu raze UV. Vom oferi o serie de indicatii generale de urmarit pentru a se vedea particularitatile constructive specifice fiecarui tip de instalatie, si este bine a se respecta instructiunile indicate in manualul de utilizare. Pe langa indepartarea partilor uzate, este indicat a se salubriza instalatia cu o substanta adecvata. Se pot folosi oxidanti pe baza de clor, apa oxigenata sau mai bine produse specifice. Actiunea chimica a produsului trebuie insotita, acolo unde este posibil, de una mecanica, de exemplu curatarea cu un burete.

Unele sisteme detin deja un kit predispus pentru salubrizare (de exemplu Everpure), in alte cazuri se poate folosi echipamentul gol fara cartusele de carbon activ . La sectiunea servicii se poate gasi un kit universal. Lampa trebuie schimbata de regula o data sau de mai multe ori pe an in functie de specificatiile producatorului. Este util a se reaminti ca emisia de lumina violeta nu garanteaza emisia de raze UV. La inlocuirea lampii este indicat a se curata suportul de quart, indepartand depunerile de calcar care impiedicat trecerea razelor. Atentie, suportul de quart este foarte fragil. Ultimul robinet trebuie mentinut curat indepartand mereu calcarul, bacteriile dezvoltandu-se in interiorul sau! Daca instalatia de filtrare este conectata la un frigo gasatore urmati instructiunile specifice. Pentru informatii suplimentare, contactati-ne.

Garanția calității
Ai nevoie de ajutor?
Livrare Gratuită peste 395 Ron
Retur gratuit în 14 zile
Oferim consultanță
Ne gasiti pe SEAP